Glutenfria kesoplättar!
Vi tänkte dela med oss av världens enklaste och godaste recept på kesoplättar!
Here we go...
Det blir ungefär 10 plättar (två portioner)
Du behöver:
- 250 gram keso
- 250 gram keso
- 2 ägg
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk vaniljpulver
Såhär gör du:
- Ugnen ska vara påslagen på 200 grader.
- Rör ner alla ingredienser i en bunke.
- Försök få det till en någorlunda jämn smet.
- Ställ in bunken i kylskåpet och låt stå ca 10 min.
- Stek i stekpanna så som du gör med vanliga plättar.
- De ska vara rätt ljusa i färgen.
- KLART!
TIll dessa kesoplättar kan man ha bär (lingon, hallon, blåbär osv), sylt, grädde.. Ja, vad man vill egentligen! Hur gott som hellst och nyttigt (om man håller sig till sylt utan tillsatt socker och inte allt för mycket grädde dvs)!
Går även utmärkt att värma i mikron sen om något skulle bli över!
Angående fiberhusken (som alla kanske inte hört talats om) så är det ett slags glutenfritt "mjöl" som man kan använda i bakning av bröd och som i det här fallet, till kesoplättar.
Det innehåller enbart pulveriserat psylliumfröskal. 85 % av dessa psylliumfrön består av massa kostfibrer.
Fiberhusk kan du köpa i vanliga matbutiker såsom Ica, Coop, Willy's osv. Det finns även i hälsokostbutiker.
Förpackningen ser ut såhär: