mellisar.blogg.se

Här bevisar vi att ett nyttigare mellanmål inte alls behöver vara äckligt!

Glutenfria kesoplättar!

Publicerad 2013-02-14 16:16:30 i Allmänt,

Vi tänkte dela med oss av världens enklaste och godaste recept på kesoplättar!
 
Here we go...
 
Det blir ungefär 10 plättar (två portioner)
 
Du behöver:
- 250 gram keso
- 2 ägg
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk vaniljpulver
 
Såhär gör du:
- Ugnen ska vara påslagen på 200 grader.
- Rör ner alla ingredienser i en bunke.
- Försök få det till en någorlunda jämn smet.
- Ställ in bunken i kylskåpet och låt stå ca 10 min.
- Stek i stekpanna så som du gör med vanliga plättar.
- De ska vara rätt ljusa i färgen.
- KLART!
 
TIll dessa kesoplättar kan man ha bär (lingon, hallon, blåbär osv), sylt, grädde.. Ja, vad man vill egentligen! Hur gott som hellst och nyttigt (om man håller sig till sylt utan tillsatt socker och inte allt för mycket grädde dvs)!
 
 
Går även utmärkt att värma i mikron sen om något skulle bli över!
 
 
Angående fiberhusken (som alla kanske inte hört talats om) så är det ett slags glutenfritt "mjöl" som man kan använda i bakning av bröd och som i det här fallet, till kesoplättar.
 
Det innehåller enbart pulveriserat psylliumfröskal. 85 % av dessa psylliumfrön består av massa kostfibrer.
 
Fiberhusk kan du köpa i vanliga matbutiker såsom Ica, Coop, Willy's osv. Det finns även i hälsokostbutiker.
 
Förpackningen ser ut såhär:
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Julia Celin & Johanna Eriksson

Denna lilla blogg är ett projektarbete som vi håller på med och kommer handla, som ni säkert listat ut, om mellisar! Vi ska bevisa för barn att man kan äta mycket godare och nyttigare alternativ till mellis som inte bara består av massa socker och snabba kolhydrater. Släng gärna iväg en kommentar om du undrar över något eller helt enkelt vet en bra mellis som du vill dela med dig av!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela