Nyttiga och supergoda frallor!
Hejsan!! Julia is speaking.. (eller ja, writing)
Dessa frallor är dom bästa och godaste jag vet! Även mina små kusiner vräker i sig dessa frallor, och då är dom såna där barn som tror man dör om man äter nyttiga saker..
Så därför tänkte jag att jag helt enkelt kunde dela med mig av receptet till er!
Det blir ca 15 frallor, beroende på hur stora du vill ha dom.
Det här behöver du:
- 50 g jäst
- 5 dl vatten
- 2 msk olja
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 1 dl krossade linfrön
- 3 dl dinkelmjöl
- 5 dl fullkornsvetemjöl
- 3 dl vetemjöl
Såhär gör du:
- Smula ner jästen i en bunke.
- Ha i fingervarmt vatten.
- Blanda ner saltet, honungen och oljan.
- Häll i de krossade linfröerna.
- Ha i mjölet (ta varannan av mjölsorterna, du kanske inte behöver allt mjöl heller, eller så behöver du mer, degen ska vara lite halvkletig)
- Knåda degen noga (använd gärna assistent, annars funkar det bra med händerna också)
- Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
- Rulla ut frallorna på en plåt med bakplåtspapper på.
- Låt frallorna jäsa yttligare 10 minuter under bakduk.
- Ställ ugnen på 225 grader.
- Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter (de ska vara rätt ljusa)
- KLART!