mellisar.blogg.se

Här bevisar vi att ett nyttigare mellanmål inte alls behöver vara äckligt!

Vårat projektarbete..

Publicerad 2013-01-29 18:41:50 i Allmänt,

Hej! Nu är vi här igen. Denna gång tänkte vi berätta om hur vi tänkt angående denna blogg som är vårat projektarbete.
 
Det hela började med att vi båda är väldigt matintresserade (av att äta framförallt, hehe) och bestämde oss snabbt för att göra något som hade med mat att göra. Samtidigt så är vi båda väldigt barnkära, så det blev rätt enkelt att bestämma oss för vilken typ av målgrupp som vi vill nå fram till.
 
Mellis är något som alla äter. Både barn som vuxna. Vi vet av egna erfarenheter och av fakta/statistik att folk numera äter mer onyttigt och att diabetesen bland framförallt barn (!!) har ökat väldigt mycket de senaste åren. Vilket oftast beror på en dålig kost. Så därför vill vi nu göra vårat bästa för att kunna bidra iallafall lite med att försöka minska så att fler inte råkar ut för diabetes.
 
Vi vet hur lätt det är att ta något som går snabbt att göra till mellanmål, exempelvis panpizza, mackor med massa pålägg, kakor, godis, choklad osv. Dessa saker är inte bara snabba att fixa utan det är ju även sjukt gott! Det är inte bara snabbt att fixa utan det kryllar även av snabba kolhydrater i dom... Men det är klart man hamnar i den fällan när det går så snabbt och göra och när det är så gott!
 
DÄRFÖR vill vi nu visa massor av recept och dela med oss av tips på mellanmål som går snabbt att göra och som även är nyttigt! Dessa tips och recept som vi kommer dela med oss av vill vi väldigt gärna att barn tar del av. Mycket på grund av att vi vet att barn ofta äter mellis efter skolan exempelvis och vi vill då få dem på nya tankar, att kanske göra en god smootie att äta istället för att ta en rostad macka med massa smör och ost på.
 
Vi förstår att det kommer vara många vuxna som kikar in på den här bloggen och självklart får ni ta del av dessa recept!! Men glöm då inte att dela med er av det goda till era barn och visa för dom att det faktiskt finns goda och nyttiga mellisar att välja på också.
 
 
 
Ett litet tips vi kan dela med oss av såhär nu på engång är att gå in på http://weheartit.com och söka på "healty food". Det kryllar av fina bilder på nyttig och god mat/frukt!
 
 
Det var allt för den här gången! Vi ses snart..

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Julia Celin & Johanna Eriksson

Denna lilla blogg är ett projektarbete som vi håller på med och kommer handla, som ni säkert listat ut, om mellisar! Vi ska bevisa för barn att man kan äta mycket godare och nyttigare alternativ till mellis som inte bara består av massa socker och snabba kolhydrater. Släng gärna iväg en kommentar om du undrar över något eller helt enkelt vet en bra mellis som du vill dela med dig av!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela