mellisar.blogg.se

Här bevisar vi att ett nyttigare mellanmål inte alls behöver vara äckligt!

Varför ska man äta mellanmål?

Publicerad 2013-01-29 19:12:00 i Allmänt,

Den främsta anledningen till varför man ska äta mellanmål är för att kroppen ska växa och må bra. Vi har ju faktiskt bara en kropp och den måste vi ta hand om! Att äta mellanmål gör det enklare att orka med och klara av en hel dag i skolan eller på träningen.
 
Äter man regelbundet så håller kroppen en jämn blodsockernivå vilket är otroligt viktigt. Har man för lite blodsocker så kan det resultera i att man blir okoncentrerad och på dåligt humör. "Huvudvärk kan komma plötsligt" säger dom på reklamen och framförallt så kommer den om man för dålig blodsockernivå i kroppen.
När du äter så går blodsockeret upp och du får ny energi i kroppen och känner dig pigg nästan på engång!
Redan innan du ätit upp allt så börjar kroppen med att bryta ner maten så sjunker blodsockert och du blir då hungrig igen några timmar efter du ätit och det är dags för att fylla magen med mer mat. Sedan håller det på sådär hela dagen.
 
När du känner hungerkänslan i kroppen så beror det på att du har för lite blodsocker i kroppen och behöver då fylla på med nytt. Om du då stoppar i dig massa hälsosam och nyttig mat i kroppen så tar det längre tid för magen att bryta ner det och det tar längre tid för dig innan du blir hungrig igen. Onyttig mat (snabba kolhydrater tex) går det snabbt för kroppen att bryta ner och du blir hungrig nästan på engång efter du ätit, vilket resulterar i att du äter mcket mer än du behöver då du är hungrig konstant hela tiden.
 
Det bästa är att äta mellis 2-3 gånger om dagen. En mellis är ingen stor måltid du äter, utan det ska bara vara något litet. Försök att få in ett mellanmål mellan frukost och lunch, respektive mellan lunch och middag. Sedan blir man ofta sugen på något sött på kvällen och då kan du ta en liten mellis. Eftersom det inte är bra att äta socker på kvällen så är det bra att ha lämpliga och nyttiga mellisar på lager att ta då!
 
Så alltså.. Ät nyttig och bra mellanmål under dagen så håller dig pigg och fräsch!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Julia Celin & Johanna Eriksson

Denna lilla blogg är ett projektarbete som vi håller på med och kommer handla, som ni säkert listat ut, om mellisar! Vi ska bevisa för barn att man kan äta mycket godare och nyttigare alternativ till mellis som inte bara består av massa socker och snabba kolhydrater. Släng gärna iväg en kommentar om du undrar över något eller helt enkelt vet en bra mellis som du vill dela med dig av!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela